סדנאות בישול באגם קומו

אגם קומו, אחד מהאגמים היפים ביותר באיטליה, הוא לא רק יעד תיירותי מעורר התפעלות אלא גם מוקד עשיר במסורת קולינרית. סדנאות בישול רבות באזור מציעות הזדמנות להתחבר למסורת האיטלקית העשירה, ללמוד ממומחים מקומיים וליהנות מהנופים המרהיבים של האזור. הנה סקירה מקיפה של שמונה חוויות קולינריות מובילות באגם קומו, שכל אחת מהן מציעה נקודת מבט ייחודית על המטבח האיטלקי.

סדנת הכנת פסטה ביתית באזור בלג'יו

סדנאות בישול באגם קומו

חוויה אותנטית עם נוף מרהיב

סדנת הפסטה באזור בלג'יו מציעה חוויה קולינרית מרתקת בהדרכת שפים מקומיים מנוסים. החוויה מתקיימת במלון לובנו (Hotel Loveno) במנאג'יו או בטרמצינה (Tremezzina), בהתאם לתאריך הסדנה שבחרתם.

תורידו מעצמכם את כל הדאגות שנוגעות לתכנון של הטיול שלכם לאיטליה - יחד עם המומחה שלנו תוכלו לבנות את המסלול המקיף והנוח ביותר, שכולל את כלל הפרטים הקטנים: קישורים ישירים ל-WAZE , חניות, חלוקה לפי ימים ומיקומים גיאוגרפיים, אטרקציות העיקריות והפחות מוכרות, מסעדות האוטנטיות. המלצות למקומות לינה מתוך מאגר של מקומות בדוקים. וכמובן קשר ישיר עם מומחה לטיולים באיטליה.   לבניית מסלול אישי לחצו כאן

פרטים מעשיים:

  • מחיר: החל מ-167.43 דולר לאדם
  • משך זמן: כשעתיים וחצי
  • זמני פעילות: סדנת צהריים (11:30) או ערב (17:30)
  • גודל קבוצה: עד 10 משתתפים
  • כולל: הדרכה מקצועית, ארוחה, יין מקומי, קפה/תה

המשתתפים לומדים להכין פסטה טרייה מאפס, בדיוק כפי שסבתות איטלקיות מכינות כבר דורות. השיעור מתמקד בטכניקות מסורתיות ליצירת בצק פסטה ביתי וכולל עצות מקצועיות לבחירת החומרים הנכונים. לאחר ההכנה, האווירה הופכת לביתית ומזמינה, עם ארוחה משותפת של המנות שהוכנו, בליווי יין מקומי ונוף מרהיב של האגם.

טיפ מקצועי: עבור סדנת הצהריים במנאג'יו, מומלץ להגיע באמצעות מעבורת מבלג'יו (כ-15 דקות), ולהמשיך באוטובוס מקומי או במונית למלון. הגעה מוקדמת תאפשר לכם ליהנות מהנוף המרהיב של האזור לפני תחילת הסדנה.

האוכל המוגש בסדנה זו הוא מהטעימים ביותר באזור, והשילוב של מטבח מסורתי עם נופי האגם יוצר חוויה קולינרית בלתי נשכחת. השפים מביאים איתם לא רק ידע מקצועי אלא גם תשוקה אמיתית למטבח האיטלקי, שבאה לידי ביטוי בכל שלב של הסדנה.

לבדיקת זמינות ומחירים לחצו כאן

סדנת הכנת פיצה פרמיום בפיצרייה

סדנאות בישול באגם קומו

למדו את אמנות הפיצה הנאפוליטנית האותנטית בלב קומו

בפיצרייה מובילה בעיר קומו, תוכלו ללמוד את סודות הכנת הפיצה הנאפוליטנית מהפיצאיולי (Pizzaiolo) המקצועי. זוהי הזדמנות מצוינת ללמוד את טכניקות הפיצה האיטלקית המסורתית, מהכנת הבצק ועד לאפייה.

פרטים מעשיים:

  • מחיר: החל מ-107.88 דולר לאדם
  • משך זמן: כשעתיים וחצי
  • ביטול: חינם עד 24 שעות לפני
  • שפה: אנגלית
  • נגיש לכיסאות גלגלים: כן
  • גודל קבוצה: עד 8 משתתפים

בסדנה הזו, תלמדו את היחסים הנכונים של החומרים, שיטות לישה, וזמני התפחה אופטימליים, כדי להכין את בצק הפיצה הנאפוליטני המושלם. תתנסו בטכניקת ה"סטאליו" (Staglio) העתיקה ליצירת ה"פאנטי" (Panetti) – כדורי הבצק המסורתיים.

אחרי שתכינו את הבצק, תתפנקו בברוסקטה איטלקית מסורתית, ואז תתקדמו לשלב הכנת הפיצה. כל משתתף יכין פיצת מרגריטה, ויוכל להוסיף תוספות לפי בחירתו. הפיצות ייאפו בתנור אבן מקצועי, והחוויה תסתיים בארוחה משותפת עם בירה איטלקית או יין, וכוסית לימונצ'לו.

טיפ מקצועי: הפיצרייה ממוקמת במרכז קומו, במרחק הליכה קצר מתחנת הרכבת המרכזית. מומלץ לשלב את הסדנה עם סיור בעיר העתיקה של קומו הסמוכה.

הפיצות המוכנות בסדנה זו מגיעות לרמה של מסעדות גורמה, עם בצק דק ואוורירי וטעם עשיר ואותנטי. האווירה בפיצרייה חמה וידידותית, והצוות המקצועי מעביר את הידע בצורה נגישה ומהנה, גם למי שאין לו ניסיון קודם בהכנת פיצה.

לבדיקת זמינות ומחירים לחצו כאן

בישול במנזר משופץ עם נוף מרהיב

סדנאות בישול באגם קומו

חוויה קולינרית בסביבה היסטורית

סדנה זו מציעה חוויה יוצאת דופן של בישול במנזר עתיק משופץ, עם נוף פנורמי עוצר נשימה של אגם קומו. הסדנה מתקיימת באחד משני מטבחים מאובזרים ומתוכננים במיוחד לשיעורי בישול.

תדמיינו לכם- אתם מטיילים באיטליה ויש לכם מסלול pdf מוכן, עם כל המידע הנחוץ עבורכם במקום אחד. חלוקה לפי ימים, אטרקציות, כתובות, חניונים, קישורים ישירים לוויז (ללא צורך בהכנסת הכתובות באיטלקית), מסעדות, המלצות למקומות לינה ועוד. פשוט להוריד מעצמכם את הלחץ- כל המידע הנחוץ במקום 1 נגיש וקל לתפעול.   לבחירת מסלול לחצו כאן

פרטים מעשיים:

  • מחיר: החל מ-161.85 דולר לאדם
  • כולל: אפריטיבו קלאס עם פרוסקו, ארוחה מלאה, יין מקומי, קפה, לימונצ'לו
  • מקסימום משתתפים: 8
  • אורך הסדנה: כ-3 שעות

החוויה מתחילה עם קבלת פנים הכוללת פרוסקו ומגש מוצרים מקומיים. המשתתפים לומדים להכין:

  • רביולי ממולאים בתרד וריקוטה מאפס
  • טירמיסו מסורתי
  • גרסאות אלטרנטיביות לטירמיסו (גרסת תותים וגרסת חג המולד)

המטבח והסביבה תוכננו ליצירת חווית בישול אופטימלית, עם אזורי מנוחה בהם ניתן ליהנות ממשקאות לפני ואחרי השיעור. בסיום הסדנה, המשתתפים נהנים מארוחה משותפת הכוללת את המנות שהכינו, בליווי יין מקומי ונוף מרהיב.

טיפ מקצועי: מומלץ להביא מצלמה טובה כדי לתעד את הנופים המדהימים. כדאי גם לברר מראש את אמצעי ההגעה המדויקים, שכן המיקום ההררי עשוי להקשות על הגעה עצמאית.

הסביבה ההיסטורית של המנזר המשופץ מוסיפה ממד תרבותי וייחודי לחוויה הקולינרית. הטירמיסו המוכן בסדנה הוא אחד הקלים והאווריריים ביותר שתטעמו, והשילוב של מתכונים מסורתיים עם נוף פנורמי של האגם יוצר חוויה חושית מלאה.

לבדיקת זמינות ומחירים לחצו כאן

סדנת פסטה טרייה עם שף מקומי בקומו

סדנאות בישול באגם קומו

מסורת הפסטה האיטלקית באווירה ביתית

סדנה אינטימית זו מתמקדת בהכנת פסטה טרייה עם שף מקומי בקומו. החוויה מציעה הזדמנות ללמוד את סודות הפסטה האיטלקית האותנטית, מבצק בסיסי ועד למנה מושלמת.

השכרת רכבים באיטליה במחירים הכי אטרקטיביים ובלעדיים רק לגולשי האתר שלנו ב3 אופציות אפשריות: שתי חברות השכרת רכבים ישראליות המובילות בשוק ואופציה מיוחדת להשכרת רכב דרך סוכן אישי עם יחס VIP!   לבדיקת מחירים לחצו כאן

 

פרטים מעשיים:

  • מחיר: החל מ-110.50 דולר לאדם
  • משך זמן: כ-3 שעות
  • מקסימום משתתפים: 8
  • כולל: שיעור בישול, ארוחת צהריים/ערב, יין, מים

הסדנה מתמקדת בהכנת ה"ספוליה" (Sfoglia) – דף הבצק הבסיסי לפסטה, ומלמדת כיצד לחתוך ולעצב אותו בהתאם לרוטב המתאים. המשתתפים לומדים להכין:

  • סוגים שונים של פסטה (טליאטלה, רביולי, ניוקי)
  • וריאציות ייחודיות (פסטה בטעם קקאו, בצק צבעוני)
  • רטבים מסורתיים המתאימים לכל סוג פסטה

המשתתפים מתנסים גם בהכנת רטבים מסורתיים המתאימים לכל סוג פסטה, תוך שימוש במרכיבים טריים ועונתיים מהשוק המקומי. בסיום ההכנה, כולם נהנים מארוחה משותפת ובלתי פורמלית, עם המנות שהכינו ובליווי יין איכותי.

טיפ מקצועי: הסדנה ממוקמת במרכז קומו, ולכן מומלץ לשלב אותה עם ביקור באתרים המרכזיים בעיר כמו הקתדרלה של קומו (Duomo di Como) והטיילת. הגעה בתחבורה ציבורית קלה ונוחה.

האווירה בסדנה חמה ומזמינה במיוחד, והשף מצליח להעביר טכניקות מורכבות בצורה פשוטה ונגישה. הפסטה המוכנה בסדנה היא ברמה של מסעדות איטלקיות מסורתיות, והכלים והטכניקות הנלמדים ניתנים ליישום גם במטבח הביתי.

לבדיקת זמינות ומחירים לחצו כאן

חווית בישול פסטה עם אנה

סדנאות בישול באגם קומו

פסטה-לאב: לימוד מסורות מהמטבח הליגורי

סדנה ייחודית זו עם אנה מתמקדת במסורות הפסטה מאזור ליגוריה, ומציעה למשתתפים להכיר סוגי פסטה פחות מוכרים אך מסורתיים ביותר.

פרטים מעשיים:

  • מחיר: 109 דולר לאדם
  • משך זמן: לא צוין במדויק, אך הערכה היא כ-3 שעות
  • מיקום: ארבה (Erba), ליד קומו
  • כולל: שלושה סוגי פסטה ליגורית, משקאות, ציוד מקצועי

תהליך הסדנה:

  1. קבלת פנים עם משקה ברכה
  2. הכנת בצק לפסטה
  3. בזמן שהבצק נח, הכנת גבינת ריקוטה ביתית למילוי הרביולי
  4. הכנת שלושה רטבים מסורתיים מליגוריה:
    • פסטו
    • רוטב אגוזים
    • רוטב פטריות
  5. "טירארה לה ספוליה" – רידוד דף הבצק, חיתוכו, מילויו ועיצובו
  6. לימוד חמישה או שישה צורות פסטה שונות
  7. בישול המנות וארוחה משותפת עם יין
  8. קינוח הפתעה עם קפה איטלקי מסורתי

טיפ מקצועי: ניתן להגיע לארבה באוטובוס C40 מקומו, נסיעה מהירה וקלה העוברת בכפרים קטנים ציוריים. זוהי פעילות מצוינת ליום גשום, כאשר טיולים בחוץ פחות אטרקטיביים.

זוהי סדנה עם חותם אישי ייחודי, המשלבת מתכונים משפחתיים עם טכניקות מקצועיות. ה"מנדילי די סאה" (מטפחות משי) עם רוטב פסטו הוא מנת הדגל, עם טעם עשיר ומרקם מושלם. אנה מעבירה את אהבתה למסורת הקולינרית מדור לדור, ויוצרת חוויה המשלבת למידה, בישול וארוחה חברתית ברמה גבוהה.

לבדיקת זמינות ומחירים לחצו כאן

זהו סדנת פסטה מסורתית בלב קומו

סדנאות בישול באגם קומו

סדנה אותנטית עם אווירה ביתית

סדנה זו בהנחיית פרנצ'סקה מציעה חוויה אותנטית של הכנת פסטה טרייה מאפס, תוך למידת מתכונים מסורתיים ושיטות עבודה המועברות מדור לדור במשפחות איטלקיות.

פרטים מעשיים:

  • מחיר: 137 דולר לאדם
  • משך זמן: 3 שעות
  • שפות: איטלקית ואנגלית
  • מתאים לצמחונים וטבעונים: כן
  • מיקום: בית פרטי בקומו

במהלך הסדנה, המשתתפים נהנים גם מטעימות של גבינות ונקניקים אזוריים ומפרוסקו, בזמן שהבצק נח. לאחר יצירת צורות שונות של פסטה, פרנצ'סקה מבשלת אותן ומגישה עם רוטב עגבניות טעים שהכינה, בליווי יין. הסדנה מסתיימת בקפה, שיחה ידידותית וצחוקים משותפים.

טיפ מקצועי: המיקום נוח במיוחד למי ששוהה בקומו, ומהווה הפסקה מושלמת מההמונים. מומלץ להגיע רעבים, שכן הארוחה עשירה ומשביעה. פרנצ'סקה שולחת גם את המתכונים בדוא"ל לאחר הסדנה.

האווירה בביתה של פרנצ'סקה חמה ומשפחתית, והיא מצליחה ליצור תחושה שאתם מבשלים עם חברה ותיקה ולא בסדנה פורמלית. מלבד הטכניקות המקצועיות, היא משתפת גם בסיפורים משפחתיים ובהיסטוריה של המתכונים, מה שמוסיף עומק תרבותי לחוויה הקולינרית.

לבדיקת זמינות ומחירים לחצו כאן

אגם קומו – חווית פסטה ורביולי

סדנאות בישול באגם קומו

יצירתיות וצבע במטבח האיטלקי

סדנה זו בהדרכת ולנטינה מציעה גישה יצירתית וצבעונית להכנת פסטה, תוך שימוש בירקות ותבלינים ליצירת פסטה צבעונית ייחודית.

הקבוצות הכי גדולות לטיולים באיטליה בפייסבוק וב- WhatsApp בהן תוכלו למצוא טיפ שבועי מהמומחים שלנו, מקומות מיוחדים ונדירים שלא תמצאו בשום מקום אחר, אפשרות לקבל תשובות לשאלות מהמומחים שלנו ומהמטיילים המנוסים ביותר, מבצעים בלעדיים להשכרת רכב, מבחר מסלולים של מטיילים משתפים, ועוד המון מידע שישפר את הטיול שלכם לאיטליה!   להצטרפות לקהילות של ׳המומחים לאיטליה׳ לחצו כאן

פרטים מעשיים:

  • מחיר: 132 דולר לאדם
  • כולל: חטיפי ברוכים הבאים ומשקאות, טליאטלה ורביולי, קפה וממתקים
  • משקאות: מים, סירופ, מיצים, יין וקפה
  • תחבורה: המארחת יכולה לסייע בהגעה למקום
  • מתאים לצמחונים וטבעונים: כן

הסדנה מתמקדת בהכנת טליאטלה צבעונית מיוחדת, תוך שימוש בירקות ותבלינים, ובהמשך בהכנת סוגים שונים של רביולי עם מילויים מגוונים. כל המתכונים מוכנים עם מרכיבים מסורתיים, מקומיים ועונתיים.

המיקום של הסדנה מיוחד במינו, עם נוף מרהיב לאגם קומו, המוסיף ממד נוסף לחוויה הקולינרית. בסיום ההכנות, המשתתפים מבשלים ואוכלים יחד את המנות שהכינו.

טיפ מקצועי: כדאי לקחת איתכם מצלמה טובה לתיעוד הנוף המרהיב. אם אתם זקוקים לעזרה בהגעה למקום, כדאי ליצור קשר עם ולנטינה מראש – היא יכולה לסייע בהסעה ממקומות מרכזיים.

הסדנה הזו מציעה גישה יצירתית יותר מהרגיל למטבח האיטלקי המסורתי. במקום להסתמך על ביצים כבסיס לפסטה, ולנטינה מלמדת כיצד להשתמש בירקות ובמרקמים שונים ליצירת מנות צבעוניות וייחודיות. התוצאה היא פסטה בריאה יותר, צבעונית ומפתיעה בטעמה, שנראית כמו יצירת אמנות על הצלחת.

לבדיקת זמינות ומחירים לחצו כאן

בואו נכין פיצה!

סדנאות בישול באגם קומו

סודות הפיצה האיטלקית האותנטית

בסדנה זו, בהנחיית אומברטו, תוכלו ללמוד כיצד להכין פיצה איטלקית אמיתית, תוך התמקדות בטכניקות שכל אחד יכול ליישם גם בבית.

פרטים מעשיים:

  • מחיר: 88 דולר לאדם
  • משך זמן: 2.5 שעות
  • שפות: אנגלית, ספרדית, ואיטלקית
  • כולל: פיצה ומשקאות, כל הכלים והמרכיבים
  • מגבלות: ללא אפשרויות ללא גלוטן או טבעוניות

בסדנה זו, אומברטו ילמד אתכם כיצד ללוש בצק פיצה בידיים, ללא ציוד מקצועי, כדי שתוכלו ליישם את מה שלמדתם גם בבית. הוא ידריך אתכם בתהליך התסיסה, בבחירת התוספות, בהכנה, ובהכנת הפיצה. אסטרטגיית האפייה שלו תתמקד בהשגת מרקם פריך מבחוץ ואוורירי מבפנים, גם באמצעות תנור חשמלי רגיל.

בסיום הסדנה, תהנו מהפיצות שהכנתם עם יין משובח, כפי שעושים האיטלקים כשהם חוגגים את החיים. אומברטו גם ישלח אליכם מתכון מפורט שלב אחר שלב בדוא"ל, כדי שתוכלו לשחזר את החוויה בבית.

טיפ מקצועי: האפייה נעשית בתנור חשמלי רגיל, מה שמאפשר לכם ללמוד טכניקות שניתן ליישם בקלות בכל מטבח ביתי, ללא צורך בציוד מקצועי יקר. היו מוכנים להתלכלך בקמח!

אומברטו הוא מארח מרתק, עם סיפורים עשירים שילוו את הסדנה. הפיצות שתכינו בסדנה הן ברמה מקצועית גבוהה, למרות השימוש בציוד ביתי רגיל. זוהי יתרון משמעותי של הסדנה – אתם לומדים טכניקות שניתן ליישם בקלות בכל מטבח ביתי.

לבדיקת זמינות ומחירים לחצו כאן

טיפים כלליים לבחירת סדנה

  1. מיקום: שקלו את הנגישות והתחבורה הזמינה. האם אתם רוצים להישאר בעיר קומו או לחקור אזורים כפריים יותר?
  2. גודל הקבוצה: סדנאות קטנות יותר (6-8 משתתפים) מאפשרות יחס אישי יותר והזדמנות רבה יותר להתנסות מעשית.
  3. תקציב: המחירים נעים בין 88 ל-170 דולר לאדם, תלוי בסדנה ובמה שהיא כוללת. בדרך כלל, מחיר גבוה יותר כולל חוויה ארוכה יותר, ארוחה עשירה יותר, או מיקום מיוחד.
  4. תוכן: חשבו על מה שהכי מעניין אתכם – פסטה מסורתית, פיצה איטלקית, או אולי גישות יצירתיות וחדשניות יותר למטבח האיטלקי.
  5. הזמנה מראש: מומלץ להזמין מקום לפחות שבועיים מראש, במיוחד בעונות התיירות השיא (אפריל-אוקטובר). בחודשי הקיץ, סדנאות פופולריות עלולות להתמלא גם חודש מראש.
  6. דרישות תזונתיות: רוב הסדנאות יכולות להתאים את עצמן לצמחונים, אך אפשרויות ללא גלוטן מוגבלות יותר. תמיד כדאי לעדכן את המארחים מראש לגבי צרכים תזונתיים מיוחדים.

חוויה קולינרית באגם קומו היא דרך מצוינת להתחבר לתרבות ולמסורת המקומית, וליצור זיכרונות בלתי נשכחים מהביקור באחד האזורים היפים ביותר באיטליה. הטעמים העשירים, הטכניקות המסורתיות, והנופים המרהיבים משתלבים יחד כדי ליצור חוויה רב-חושית מושלמת. בחרו את הסדנה המתאימה לכם והתכוננו לחוויה קולינרית מרתקת בנופים המרהיבים של אגם קומו.

תכנון ובניית מסלול אישי לאיטליה

תורידו מעצמכם את כל הדאגות שנוגעות לתכנון של הטיול שלכם לאיטליה - יחד עם המומחה שלנו תוכלו לבנות את המסלול המקיף והנוח ביותר, שכולל את כלל הפרטים הקטנים.

אנחנו מתעסקים בבניית מסלולים לאיטליה החל מ2016. בנינו יותר מ1000 מסלולים אישיים לאיטליה. כאן תוכלו לראות מה ממליצים עלינו לקוחות שלנו.

מה היתרונות של בניית מסלול אישי לאיטליה?

  • חוסכים לך זמן יקר: מניסיון שלנו לוקח כשבועיים של מחקר מעמיק לבנות מסלול המושלם לאיטליה.

  • מסלול מבוסס על ניסיון אישי ופידבקים של מאות לקוחות: גילויים שאינם מופיעים בשום מדריך.

  • עזרה בבחירת מקומות לינה בהתאם למסלול: נתאים לכם מקומות לינה מומלצים, מתוך מאגר של מקומות לינה בדוקים (כולל בדיקת זמינות בתאריכים שלכם)

  • זמינים עבורכם בזמן הטיול: תמיכה מקצועית לכל שאלה שתתעורר באיטליה

  • קישורים ישירים לוויז (WAZE): לא תצטרכו לחפש חניה (ולהסתכן בקבלת קנסות). לוחצים על קישור ונפתח לכם מסלול מדויק.

  • מחיר קבוע וידוע מראש. השירות עולה 800 ₪. (מחירים מיוחדים עבור מסלולים קצרים (עד 5 ימים)). ולקוחות שלנו טוענים שזה שווה כל שקל ובמקרים רבים חוסך ללקוחות אלפי שקלים (מבצעים בלעדיים להשכרת רכב, המלצות למקומות לינה יותר זולים, הימנעות מקנסות, וטיפים שיכולים לחסוך הרבה כסף)

פנו אלינו עכשיו כדי לקבל את כל הפרטים להתחיל לתכנן את טיול המושלם שלכם.

מאמר נגמר, אך שאלות נשארו?