סדנאות בישול באמיליה רומניה

אמיליה-רומאניה, הידועה גם בשם "בטן האוכל של איטליה", היא אחד האזורים הקולינריים המפורסמים ביותר בעולם. כאן נולדו כמה מהמאכלים האיטלקיים המפורסמים ביותר, כמו פרמזן, פרושוטו די פארמה, בלסמי מודנה ופסטה טרייה מכל הסוגים. מי שמחפש חוויה קולינרית אותנטית ימצא באזור הזה שפע של קורסי בישול, סיורי שוק וארוחות ביתיות, המציעים הצצה אמיתית למסורת הקולינרית העשירה של האזור.

שיעור בישול אקסקלוסיבי: פסטה, כמהין ויין בקלסטאנו (Exclusive Cooking Class: Pasta, Truffle, and Wine Tasting)

סדנאות בישול באמיליה רומניה

  • מחיר: החל מ-101.57$ לאדם
  • מיקום: קלסטאנו (Calestano), כפר מימי הביניים ליד פארמה
  • משך הפעילות: 3-4 שעות
  • שפות: אנגלית, איטלקית

בהדרכתה של וירג'יניה, המשתתפים מתנסים בהכנת פסטה טרייה עם מילויים ורטבים עונתיים מחומרים מקומיים טריים. ניתן לשדרג את החוויה עם הכמהין השחור המקומי המפורסם. בסיום השיעור, המשתתפים נהנים מהפסטה שהכינו, מלווה באפריטיף עם יין ומטעמים מקומיים, ולקינוח – טירמיסו ביתי מעשה ידיה של המארחת.

המקום ממוקם על מרפסת פנורמית עם נוף מרהיב להרי פארמה, והאווירה ביתית וחמימה. השיעורים מתקיימים בקבוצות קטנות ומתאימים גם למשפחות. ההוראות פשוטות וברורות, והאנגלית שבשימוש מקלה על התקשורת. רבים מהמשתתפים מתארים את הטירמיסו ביתי כטוב ביותר שטעמו.

חשוב לציין: למי שאין רכב, קיים שירות הסעה נוסף ממרכז פארמה שכדאי להזמין מראש.

לבדיקת זמינות ומחירים לחצו כאן

בולוניה: קורס בישול טליאטלה ברוטב ראגו עם שפריץ (Bologna: Pasta Tagliatelle Ragu Cooking Class with Spritz)

סדנאות בישול באמיליה רומניה

  • מחיר: החל מ-77.73$ לאדם
  • מיקום: מרכז בולוניה
  • משך הפעילות: 3 שעות
  • שפות: אנגלית

שיעור בישול איטלקי מסורתי בלב בולוניה בהדרכת שף-פסטה מקומי (ספוגלינה). החוויה מתחילה עם אפריטיף הכולל מורטדלה, קרשנטה ופינולטו, המהווה הקדמה מושלמת למטבח הבולונזי. בהמשך המשתתפים מכינים "קאזוני שפריץ", קוקטייל עם עשבי תיבול מקומיים לפי מתכונים עתיקים.

תורידו מעצמכם את כל הדאגות שנוגעות לתכנון של הטיול שלכם לאיטליה - יחד עם המומחה שלנו תוכלו לבנות את המסלול המקיף והנוח ביותר, שכולל את כלל הפרטים הקטנים: קישורים ישירים ל-WAZE , חניות, חלוקה לפי ימים ומיקומים גיאוגרפיים, אטרקציות העיקריות והפחות מוכרות, מסעדות האוטנטיות. המלצות למקומות לינה מתוך מאגר של מקומות בדוקים. וכמובן קשר ישיר עם מומחה לטיולים באיטליה.   לבניית מסלול אישי לחצו כאן

במהלך השיעור לומדים להכין בצק פסטה מאפס – ללא מכונות, רק עם הידיים ומערוך. משתמשים בביצים וקמח מקומיים כדי ליצור טליאטלה מושלמת, שמוגשת עם רוטב ראגו ביתי. בסיום הארוחה המשתתפים נהנים מקפה מוקה מקומי וליקר דיג'סטיף.

מה שמייחד את הקורס הזה הוא השילוב של הכנת פסטה מסורתית יחד עם משקה ספריץ מקומי. המדריכים, במיוחד קטרינה ולופו, ידועים ביכולתם ליצור אווירה נעימה ולהפוך את הקבוצה לחברותית. הפסטה יוצאת טעימה במיוחד כשהיא טרייה ומוכנה בידיים של המשתתפים עצמם.

לבדיקת זמינות ומחירים לחצו כאן

חוויית בישול ביתית עם מקומי בבולוניה (Cesarine: Home Cooking Class & Meal with a Local in Bologna)

סדנאות בישול באמיליה רומניה

  • מחיר: החל מ-147.21$ לאדם
  • מיקום: בתים פרטיים בבולוניה
  • משך הפעילות: חצי יום
  • שפות: אנגלית, איטלקית

גלו את סודות המטבח הבולונזי בביתו של מקומי עם שיעור בישול פרטי זה. המשתתפים לומדים להכין פסטה טרייה, כולל טורטליני וטורטלוני. לאחר סדנת הפסטה, המשתתפים נהנים מארוחה הכוללת את מה שהם הכינו, מלווה ביין אדום ולבן מקומי.

התפריט כולל מנה ראשונה עונתית, מנה עיקרית של פסטה טרייה (טורטליני, לזניה, טליאטלה או סוגים אחרים), וקינוח בולונזי מסורתי. החוויה מאפשרת מפגש אינטימי עם תושבים מקומיים ולמידה של מתכונים משפחתיים מסורתיים.

מארחים כמו אדריאנה מקבלים את האורחים בחמימות בביתם, במרחק הליכה ממרכז העיר. ניתן להכין שני סוגי פסטה וטירמיסו טעים, ולעתים הארוחה מתקיימת בחצר האחורית היפה של הבית. החוויה הביתית והאווירה המשפחתית הן מה שהופך את הקורס הזה למיוחד.

לבדיקת זמינות ומחירים לחצו כאן

בולוניה: קורס בישול פסטה וטירמיסו עם יין (Bologna: Pasta and Tiramisu Cooking Class with Wine)

סדנאות בישול באמיליה רומניה

  • מחיר: החל מ-65.93$ לאדם
  • מיקום: מסעדה פופולרית בבולוניה – Hosteria del vicolo
  • משך הפעילות: 3 שעות
  • שפות: אנגלית

במסעדה פופולרית בבולוניה, המשתתפים לומדים להכין פסטה וטירמיסו תוך כדי שהם נהנים מכוס פרוסקו לקבלת פנים וכוס יין עם הארוחה. החוויה מתחילה בהכנת טירמיסו עשיר, ולאחר מכן לומדים את אמנות הכנת הפסטה הטרייה.

עם ההגעה, המשתתפים מתקבלים עם כוס פרוסקו מרעננת. הם מצטרפים לצוות המסעדה וזוכים להציץ אל מאחורי הקלעים של מסעדה איטלקית אמיתית. השיעור כולל הדרכה מפורטת על סוגי הקמח השונים וההבדלים בין פסטה טרייה לפסטה יבשה. בסיום, כולם מתאספים לארוחת צהריים או ערב, תוך שהם נהנים מהמנות שהכינו יחד.

המדריכים, במיוחד מריה ואדי, הם שפים מוכשרים שיודעים להתאים את השיחה גם לילדים ולתת טיפים וייעוץ מקצועיים תוך כדי הכנת הפסטה והטירמיסו. האווירה קלילה והמקום מלא אופי – זה מה שהופך את החוויה למיוחדת.

לבדיקת זמינות ומחירים לחצו כאן

סדנת בישול של מנות מסורתיות וטעימות יין מקומי (Preparation of Typical Dishes and Tasting Local Wine)

סדנאות בישול באמיליה רומניה

  • מחיר: 106$ לאדם
  • מיקום: בולוניה, ב"דרוגריה דלי אלפנטי"
  • משך הפעילות: שעתיים
  • שפות: אנגלית, איטלקית

בהנחייתו של דניאלה, בעל "דרוגריה דלי אלפנטי" שעובד בגסטרונומיה הבולונזית כבר למעלה מ-15 שנה, המשתתפים לומדים להכין מרק, רוטב בולונזי, טורטליני וטליאטלה. החוויה כוללת לישת הבצק, הכנת המנות, וטעימות של יינות מאזור אמיליה.

תדמיינו לכם- אתם מטיילים באיטליה ויש לכם מסלול pdf מוכן, עם כל המידע הנחוץ עבורכם במקום אחד. חלוקה לפי ימים, אטרקציות, כתובות, חניונים, קישורים ישירים לוויז (ללא צורך בהכנסת הכתובות באיטלקית), מסעדות, המלצות למקומות לינה ועוד. פשוט להוריד מעצמכם את הלחץ- כל המידע הנחוץ במקום 1 נגיש וקל לתפעול.   לבחירת מסלול לחצו כאן

דניאלה פתח את ה"דרוגריה" שלו ב-2017, והטברנה שלו ליד פיאצה מאג'ורה הוקמה כבר ב-2005. הבישול הוא חלק ממסורת משפחתית, והיום הוא חולק אותה עם אוהבי טעמים אותנטיים. בסוף השיעור, המשתתפים מקבלים מחברות עם המתכונים.

החוויה היא מאסטר-קלאס אמיתי באמנות הפסטה הידנית, עם הרבה צחוק לאורך הדרך. דניאלה הוא מדריך בעל ידע עמוק וכישורי הדרכה מצוינים. לפעמים, חברים מקומיים של דניאלה נכנסים במהלך השיעור, מה שמוסיף לאווירה האותנטית ומאפשר למשתתפים לראות איך הוא מתקשר עם חבריו מבולוניה. הרוטב בולונזי שנעשה בשיעור נחשב לטוב ביותר שניתן למצוא בעיר.

לבדיקת זמינות ומחירים לחצו כאן

סדנת בישול פרטית וארוחה בבית מקומי בבולוניה (Cesarine: Private Pasta Class & Meal at Local's Home in Bologna)

סדנאות בישול באמיליה רומניה

  • מחיר: החל מ-112.98$ לאדם
  • מיקום: בתים פרטיים בבולוניה
  • משך הפעילות: 3-4 שעות
  • שפות: אנגלית, איטלקית

בולוניה מפורסמת בפסטה הטרייה שלה, ובסדנה פרטית זו, המשתתפים לומדים את הטריקים להכנת טורטליני, טליאטלה ופסטות ידניות אחרות. המשתתפים מפשילים שרוולים ומכינים שלושה סוגי פסטה מסורתיים בהדרכת המארח בביתם, ואז טועמים את יצירותיהם בארוחה משפחתית הכוללת יין.

מארחים כמו מאוריציו מתאימים את התפריט בהתאם להעדפות המשתתפים ויוצרים אווירה מקבלת בביתם היפה. הם טבחים ומורים נלהבים ומארחים משעשעים. הסדנה מאפשרת למשתתפים להרגיש כמו אורחים בבית של חברים לארוחת ערב.

חשוב לדעת: צריך לחנות מחוץ למרכז ההיסטורי. למי שלא נאמר זאת מראש יש סיכון לקבל דוח על נהיגה דרך המרכז ההיסטורי כדי למצוא חניה. כדאי להתכונן גם לזמן ארוך יותר מהמצוין – במקום 10:00-13:00, החוויה עשויה להסתיים רק ב-15:15.

לבדיקת זמינות ומחירים לחצו כאן

חווית אירוח ביתית ברימיני (Rimini: Dining Experience at a Local's Home)

סדנאות בישול באמיליה רומניה

  • מחיר: החל מ-94.98$ לאדם
  • מיקום: בתים פרטיים ברימיני
  • משך הפעילות: 3 שעות
  • שפות: אנגלית, איטלקית

חוויה ייחודית של אירוח בבית מקומי ברימיני, הכוללת הדגמת בישול בלעדית וטעימת מתכונים אותנטיים שמסופרים מדור לדור על ידי "מאמות" איטלקיות אמיתיות. התפריט כולל ארוחה בת 4 מנות: מנה ראשונה, פסטה, מנה עיקרית עם תוספת, וקינוח, עם משקאות הכוללים מים, מבחר יינות אדומים ולבנים מהמרתפים המקומיים, וקפה. החוויה מאפשרת ליצור קשר אמיתי עם משפחות איטלקיות מקומיות ולחוות את החמימות של האירוח האיטלקי.

השכרת רכבים באיטליה במחירים הכי אטרקטיביים ובלעדיים רק לגולשי האתר שלנו ב3 אופציות אפשריות: שתי חברות השכרת רכבים ישראליות המובילות בשוק ואופציה מיוחדת להשכרת רכב דרך סוכן אישי עם יחס VIP!   לבדיקת מחירים לחצו כאן

מארחים כמו פטריציה ומשפחתה מקבלים את פני האורחים בחום ומראים כיצד להכין את המאכלים המקומיים של רימיני. האווירה דומה לביקור בבית משפחתי, והאוכל בדרך כלל מדהים. מארח אחר, מסימיליאנו, ואשתו יוצרים אווירה נעימה ומספקים חווית אוכל נפלאה. הם פותחים את ביתם לאורחים ומבטיחים שכולם ייהנו מכל המאכלים.

לבדיקת זמינות ומחירים לחצו כאן

שיעור בישול בולונזי עם מרגריטה במרכז ההיסטורי (Bolognese Cooking Class with Margherita in the Historic Center)

סדנאות בישול באמיליה רומניה

  • מחיר: החל מ-106$ לאדם
  • מיקום: מרכז בולוניה ההיסטורי
  • משך הפעילות: 2-3 שעות
  • שפות: אנגלית, איטלקית

מרגריטה גדלה בבולוניה ולמדה לבשל מאמה וסבתה. היא מזמינה את המשתתפים למסע לתוך ההיסטוריה והמסורות האיטלקיות, תוך שיתוף בארוחה בולונזית מסורתית. זהו שיעור בישול בולונזי מושלם למתחילים, משפחות ואוהבי אוכל.

בשיעור הבישול האיטלקי הפרטי, המשתתפים לומדים להכין פסטה מאפס. מרגריטה מלווה אותם בתהליך צעד-אחר-צעד של הכנת הבצק, עיצובו, בישולו והכנת הרוטב שילווה אותו. ניתן לבחור מבין אפשרויות פסטה שונות כמו טורטליני ברוטב חמאה וסלווה, סטריקטי ברוטב טונה, או ספגטי בולונזה.

אם בוחרים באפשרות של סיור בשוק, פוגשים את מרגריטה בפיאצה ג'וזפה ורדי ויוצאים לשוק העתיק של קוודרילטרו, מקדש לחובבי אוכל וארכיטקטורה היסטורית.

החוויה כוללת הליכה, קניות, בישול וסעודה נפלאים. מתחילים עם קפה במרפסת המשקיפה על שני המגדלים המפורסמים של בולוניה, מה שמהווה פתיחה מצוינת. מרגריטה היא מארחת נפלאה, המסבירה את כל ההיסטוריה של בולוניה, לוקחת את המשתתפים לשוק אוכל נפלא ומלמדת כיצד להכין אוכל איטלקי מדהים.

לבדיקת זמינות ומחירים לחצו כאן

חוויית אירוח ביתית בפארמה (Parma: Dining Experience at a Local's Home)

סדנאות בישול באמיליה רומניה

  • מחיר: החל מ-$94.98 לאדם
  • מיקום: בתים פרטיים בפארמה
  • משך הפעילות: 3 שעות
  • שפות: אנגלית, איטלקית

חוויה פרטית ואינטימית של ארוחה ביתית בבית של מקומי בפארמה. המשתתפים מקבלים הצצה למתכונים אותנטיים של המטבח המקומי, כשהם מתנסים בהכנת ארוחה בת ארבע מנות, הכוללת מנה ראשונה, פסטה, מנה עיקרית עם תוספת וקינוח, עם משקאות כלולים כמו מים, יין מקומי וקפה. בסוף החוויה, המשתתפים מקבלים מזכרת בלעדית – סינר רשמי.

הפעילות מתחילה בדרך כלל בשעה 12:00 בצהריים או בשעה 19:00 בערב, אך ניתן להתאים את זמני הפעילות מראש. החוויה מתאימה לדרישות תזונתיות ספציפיות, כגון צמחוני או ללא גלוטן, עליהן יש להודיע ישירות למארגן האירוע לאחר ההזמנה.

אירוח כמו מאורו ונטליה מגיש ארוחות ביתיות וטעימות שלא ניתן היה ליהנות מהן בחופשה רגילה, וגם מהנוף המדהים של אזור אמיליה-רומאניה. חוויות אירוח אחרות, כמו זו של כריסטינה ואנצו, הן עם מארחים ידידותיים ומסבירי פנים שמכינים ארוחות טעימות במיוחד.

לבדיקת זמינות ומחירים לחצו כאן

סיור שוק פרטי ושיעור בישול בבולוניה עם ג'ובאנה (Private Market Tour and Cooking Class in Bologna with Giovanna C)

סדנאות בישול באמיליה רומניה

  • מחיר: החל מ-$132 לאדם
  • מיקום: שווקים ובתים פרטיים בבולוניה
  • משך הפעילות: 3-4 שעות
  • שפות: אנגלית, איטלקית

חוויה מושלמת לכל מי שמעוניין להתחבר לתרבות המקומית דרך האוכל. הסיור מתחיל באחד משווקי בולוניה המפורסמים, כגון Mercato delle Erbe או Mercato di Quadrilatero, שם המשתתפים מקבלים הסברים היסטוריים על השוק ועל הסחורה. לאחר מכן, המשתתפים חוזרים לביתה של ג'ובאנה, שם היא מלמדת אותם להכין 2-3 מנות איטלקיות מסורתיות ממתכוני המשפחה – פסטה, רוטב ותוספת או קינוח.

הקבוצות הכי גדולות לטיולים באיטליה בפייסבוק וב- WhatsApp בהן תוכלו למצוא טיפ שבועי מהמומחים שלנו, מקומות מיוחדים ונדירים שלא תמצאו בשום מקום אחר, אפשרות לקבל תשובות לשאלות מהמומחים שלנו ומהמטיילים המנוסים ביותר, מבצעים בלעדיים להשכרת רכב, מבחר מסלולים של מטיילים משתפים, ועוד המון מידע שישפר את הטיול שלכם לאיטליה!   להצטרפות לקהילות של ׳המומחים לאיטליה׳ לחצו כאן

ג'ובאנה היא מארחת חמה, מסבירת פנים ובעלת ידע רב. המשתתפים מקבלים קבלת פנים חמה בביתה, לעיתים קרובות בנותיה מצטרפות, והם מכינים יחד ארוחה טעימה ומנהלים שיחה מעניינת. החוויה כוללת לעיתים קרובות הכנה של טורטליני ברוטב חמאה וסלוויה, רוטב בולונזי מסורתי (שדורש בישול של 4 שעות) ופולפטונה (מעין קציץ בשר גדול) בסגנון בולונזי מסורתי יחד עם ירקות בגרטן. הארוחה נפתחת עם אנטיפסטו מסורתי הכולל פרושוטו, מורטדלה, סלמי ופנצ'טה עם גבינת פרמזן רג'יאנו.

במקרים רבים, החוויה כוללת גם סיור בשוק, שם המשתתפים יכולים להתערבב עם בעלי עסקים מקומיים וללמוד על סחורות מקומיות. זוהי דרך נהדרת להתחבר לתרבות המקומית דרך האוכל וליהנות מארוחה ביתית טעימה.

לבדיקת זמינות ומחירים לחצו כאן

חוויה קולינרית בלתי נשכחת באמיליה-רומאניה

אמיליה-רומאניה מציעה מגוון עשיר של חוויות קולינריות, המאפשרות לחוות את המטבח האיטלקי האותנטי ברמה עמוקה ואישית. בין אם מדובר בשיעורי בישול במסעדה מקצועית, אירוח ביתי אצל מקומיים, או סיורים בשווקים צבעוניים, האזור מציע חוויות לכל טעם ותקציב.

הערך המוסף האמיתי של קורסים אלה הוא ההזדמנות להכיר את התרבות והמסורת דרך האוכל, ולשמוע סיפורים וטיפים מאנשים שחיים וגדלו עם המטבח הזה. המשתתפים יוצאים לא רק עם בטן מלאה ומתכונים חדשים, אלא גם עם חוויה תרבותית עשירה וזיכרונות בלתי נשכחים.

טיפים מעשיים:

  • הזמנה מראש: יש להזמין את הקורסים מראש, במיוחד בעונת התיירות (אפריל-אוקטובר).
  • מגבלות תזונתיות: יש לציין מגבלות תזונתיות בעת ההזמנה – רוב הקורסים יכולים להתאים את עצמם לדרישות צמחוניות או ללא גלוטן.
  • תחבורה: במקומות מרוחקים כמו קלסטאנו, כדאי לברר מראש אפשרויות תחבורה או להזמין שירות הסעה.
  • חניה: בערים כמו בולוניה, יש לחנות מחוץ למרכז ההיסטורי כדי להימנע מקנסות.
  • משך זמן: יש להקצות זמן רב יותר מהמצוין בתיאור הפעילות – חוויות קולינריות באיטליה נוטות להימשך יותר מהמתוכנן.
  • ציוד: אין צורך להביא ציוד מיוחד, רק תשוקה ורצון ליהנות. רוב המקומות מספקים סינרים וכל הציוד הדרוש.

תכנון ובניית מסלול אישי לאיטליה

תורידו מעצמכם את כל הדאגות שנוגעות לתכנון של הטיול שלכם לאיטליה - יחד עם המומחה שלנו תוכלו לבנות את המסלול המקיף והנוח ביותר, שכולל את כלל הפרטים הקטנים.

אנחנו מתעסקים בבניית מסלולים לאיטליה החל מ2016. בנינו יותר מ1000 מסלולים אישיים לאיטליה. כאן תוכלו לראות מה ממליצים עלינו לקוחות שלנו.

מה היתרונות של בניית מסלול אישי לאיטליה?

  • חוסכים לך זמן יקר: מניסיון שלנו לוקח כשבועיים של מחקר מעמיק לבנות מסלול המושלם לאיטליה.

  • מסלול מבוסס על ניסיון אישי ופידבקים של מאות לקוחות: גילויים שאינם מופיעים בשום מדריך.

  • עזרה בבחירת מקומות לינה בהתאם למסלול: נתאים לכם מקומות לינה מומלצים, מתוך מאגר של מקומות לינה בדוקים (כולל בדיקת זמינות בתאריכים שלכם)

  • זמינים עבורכם בזמן הטיול: תמיכה מקצועית לכל שאלה שתתעורר באיטליה

  • קישורים ישירים לוויז (WAZE): לא תצטרכו לחפש חניה (ולהסתכן בקבלת קנסות). לוחצים על קישור ונפתח לכם מסלול מדויק.

  • מחיר קבוע וידוע מראש. השירות עולה 800 ₪. (מחירים מיוחדים עבור מסלולים קצרים (עד 5 ימים)). ולקוחות שלנו טוענים שזה שווה כל שקל ובמקרים רבים חוסך ללקוחות אלפי שקלים (מבצעים בלעדיים להשכרת רכב, המלצות למקומות לינה יותר זולים, הימנעות מקנסות, וטיפים שיכולים לחסוך הרבה כסף)

פנו אלינו עכשיו כדי לקבל את כל הפרטים להתחיל לתכנן את טיול המושלם שלכם.

מאמר נגמר, אך שאלות נשארו?