טרנטינו-אלטו אדיג'ו
כמה עובדות על המחוז טרנטינו-אלטו אדיג'ו
למעשה, מדובר בשני אזורים שהתמזגו לאחד:
- טרנטינו (Trentino) הצליחה לשמור על הרוח האיטלקית עם אוירה של רשלנות קלה.
- לעומת זאת, באלטו אדיג'ו (Alto Adige) ניתן להרגיש בחוזקה את ההשפעה האוסטרו-גרמנית, המתאפיינת בדייקנות ברוב האספקטים של חיי היום-יום.
טרנטינו-אלטו אדיג'ו (Trentino-Alto Adige) הוא מחוז אוטונומי עם שתי שפות רשמיות – איטלקית וגרמנית.
טרנטינו אלטו אדיג'ו הוא אזור הררי עם שרשרת של הרים אלפיניים, המושך אליו גולשי סקי בחורף וחובבי טיולים רגליים בקיץ.
אנו ממליצים לכם לעשות סיור ולראות את פירמידות האדמה המדהימות של רנון.
הנהר המרכזי של האזור הוא אדיג'ו, ממנו נוצר העמק הראשי.
עיר הבירה של האזור היא טרנטו (Trento).
אטרקציות עיקריות של האזור טרנטינו-אלטו אדיג'ו
בשטחה של טרנטינו-אלטו אדיג'י נמצאות טירות רבות מתקופת ימי הביניים. למשל, טירת טובלין, בה על פי האגדות, גרה רוח רפאים.
חובבי טיולים רגליים יוכלו להינות ממסלולים ציוריים עם שפע של שבילים ובקתות אלפיניות, בהם אפשר לעצור להפסקה ולנוח, ולגלות את יופיהם של פסגות הכי גבוהות באזור.
כדאי לציין גם מסלול שעובר דרך לב האלפים, לו משמעות היסטורית ונטורליסטית חשובה, "סנטיירו דלה פאצ'ה" (שביל השלום), שקיבל את שמו לזכר מלחמת העולם הראשונה.
מקום מושלם לסוגי ספורט שונים הוא אגם גארדה (Lago di Garda), המוקף בצמחיה ים תיכונית.
כאן ישנם את כל התנאים ל:
- רכיבה על אופני הרים;
- שיט מפרשיות;
- גלישת רוח;
- צלילה;
- וגם לטיולים באזורים הסמוכים.
מגוון מסלולים אנוגסטרונומיים עוברים דרך כרמים, בהם מגדלים את זן הענבים המפורסם פינו נרו, אזורי ייצור יינות מבעבעים ויינות לבנים וגם מקומות נוספים, בהם ניתן לטעום מאכלים מקומיים מסורתיים, כאשר אחד מהם הוא ערמונים טעימים ביותר, הגדלים באזור האגם ורנה (Lago di Varenna).
"נתיב התפוחים" שעובר דרך עמק ואל די נון (Val di Non) מושך אליו תיירים בעקבות היופי והרמוניה של צבעים וניחוחות: זוהי ממלכת תפוחים האמיתית. כאן מגדלים זני תפוחים המפורסמים בכל העולם: "גולדן דלישס" ו-"רנט".
בשטחה של טרנטינו נמצאים גם מרכזים תרמיים, בהם אפשר:
- לנוח;
- לקבל טיפולים;
- או פשוט למצוא הרמוניה לגוף ולנפש.
אתרי הנופש המפורסמים ביותר הם טרמה די לביקו (Terme Levico) וטרמה די מראנו (Terme Merano), הידועים בשל אמבטיות ראדון ומגוון רחב של טיפולים קוסמטולוגיים.
כמו כן, לטרנטינו-אלטו אדיג'ו מסורת פולקלור עשירה, והעדות לכך היא מגוון של אירועי תרבות שמתקיימים כאן במשך כל השנה.
הפופולריים ביותר הם:
- שווקי חג המולד בבולצנו ומראנו;
- חג סן ויג'יליו בטרנטו;
- פסטיבלי פולקלור רבים;
- וגם חגים לכבוד מעדנים מקומיים טיפוסיים:
- יין;
- ערמונים;
- פטריות וכו'.
תכונות של מטבח המקומי של טרנטינו-אלטו אדיג’ו
המטבח המסורתי של טרנטינו אלטו אדיג'ו מבוסס על מאכלים פשוטים עם טעם עשיר, אותם לרוב מכינים מתוצרת מקומית.
המוצרים המקומיים המפורסמים ביותר הם:
- בייקון "ספק" ונקניק מעושן;
- העשוי מבשר חזיר;
- או מבשר צבי "קמינווירץ".
הגבינות המקומיות הקלאסיות הן:
- "גראנה טרנטיו";
- "טומה די מונטניה";
- "קזולט".
לפופולרית ביותר בין המנות ראשנות נחשבת דייסה מקמח כוסמת בשם פולנטה (Polenta), אשר מוגשת עם רוטב בשרי, גבינה או פטריות וקנדרלי.
מנות ראשונות מסורתיות הן בין היתר:
- מרק שעורה;
- פסטה עם שעועית;
- מרק פטריות;
- וגם מרק פשוט, אך מאוד טעים בשם "ברו ברוזה".
בין המנות העיקריות כדאי לציין את:
- בשר הארנב בגראפה;
- גולש;
- בשר אילה עם פולנטה;
- דג טרוטה עם רטבים שונים;
- נקניקת חזיר "לוקניקה".
תפוחים מויל די נון נחשבים למעדן אמיתי. מהם מכינים שטרודל תפוחים המפורסם ופאי פירות.
אי אפשר שלא לציין את ייצור היינות המשובחים כגון:
- מרלו;
- קברנה;
- פינו;
- שרדונה;
- ויינות מבעבעים נפלאים.