פוליה

פוליה היא אזור, בו לא רק לחוות חוויות חדשות, להתרשם מיופיו של הים, מאורח חיים כפרי, ממבצרים ומקתדרליות, אלא גם להינות מהאותנטיות של המקום.
"זה נראה כמו מסע בזמן מן העיר הגדולה 200 שנה אחורה, כאשר אתם צוללים אל תוך מקוריות, אירוח נפלא ואווירה נהדרת".
בפוליה בדרך כלל בוחרים להתארח לא במלון מודרני ליד הים (שגם ככה לא קיים במקום הזה), אלא במסרייה (חווה לתיירות חקלאית) – נווה מדבר של רוגע ונופש. נופים נהדרים מסתתרים כאן בין כפרים ומטעי זיתים של פוליה. בוחרים את בעלי חוות בגלל אירוח שלהם ואפשרות לצלול לתוך אווירת רוגע כפרית של אזור הכי דרום-מזרחי והכי ארוך באיטליה.
מסריות יכולות להיות בית האירוח פשוט ונחמד וגם יכולות להחזיק בשטחן מפעל ייצור שלם. למשל, מסריות מסוימות מחזיקות כמה דונם של כרמים ומטעי זיתים וגם כמובן מייצרים מהם יין ושמן זית. הרבה פעמים בעלי חווה אוהבים להכיר את האורחים ולעשות בשבילם כל מיני סדנאות בישול פסטה או מנות אחרות ממטבח המקומי. זוהי הזדמנות נהדרת לחוות את התרבות האיטלקית וללמוד משהו חדש.
בנוסף, מסריות הן מקום פופלרי לעיסוק ביוגה ולחופשות ספא.
טרולי (בתים בצורת קונוס בעמק איטריה, אשר קיימים גם בפוליה), עליהם כתבתי קודם, גם יכולים להפוך לבתי מגורים. בהם אפשר להישאר למשך כל התקופה של החופשה שלכם כדי קרובים לערים כמו אוסטוני, לוקורוטונדו, מרטינה פרנקה.
לגלות את כל מקומות האנוגסטרונומיים של פוליה
בכל מקום בדרך מגרגאנו לסלנטו התחתונה תמצאו משהו טעים לאכול.
תכינו את בלוטות הטעם שלכם ותגלו את גסטרונומיה של פוליה – מדינה של שמן זית DOP, לו קוראים גם "זהב של פוליה", יינות DOC ו-IGT (indicazione geografica tipica) נהדרים, מוצרי חקלאית ודגים – השילוב הזה בסופו של דבר הופך למטבח מסורתי משובח.
אחד הבילוים המרתקים ביותר הינו טיולים דרך מטעי זיתים וטעימות של שמן זית. במהלך סיור כזה תוכלו לגלות המון דברים מעניינים: מהי המהות של שמן זית, במה תלוי האיכות שלו וכיצד משיגים אותה, למה שורשים של עצים מסובבים לכיוון אחד ולא לכיוון ההפוך. בקיצור, תחוו עולם חדש לגמרי!
אותו דבר לגבי היין: אפשר ואפילו חובה להכיר את תרבות היין ותהליך ייצור שלו החל משלבים ראשונים. תוכלו גם לקחת חלק בקטיף ענבים מזן הפרימיטיבו ולאחר מכן לטעום אותם.
בפוליה ניתן לעשות ארוחות ערב בטבע: טעימות של אוכל מסורתי בתוך מטעי זיתים או מטעי כרמים, במסריות העתיקות; טיולים בשבילים שעוברים דרך עצי זית בני אלף שנה, שיעורי בישול של מאכלים מסורתיים, פסטות, פוקצ'ות ואפילו גבינת מוצרלה בתנאים ביתיים. אכן כך, תוכלו ללמוד להכין מוצרלה.
אם תסעו דרומה לכיוון בארי, תכירו מסורת של ייצור חלב וגם תטעמו דברי מאפה מאוד טעימים בעיר אלטמורה. כאן מכינים כיכרות לחם ענקיות המפורסמות, 3-4 ק"ג כל אחת. הלחם הזה מאוד נקבובי עם צבע צהבהב אופייני. בסופרמרקטים אפשר לקנות אותו לפי משקל.
מומלץ לטעום גם בוראטה שנחשבת למלכת מוצרי חלב בפוליה והתגלתה לראשונה כאן, בעיר אנדריה. בכל מקום בפוליה אפשר להיכנס לחוות, בהן מייצרים גבינה טריה, לצפות בתהליך ייצור ולקנות מוצרלה או ריקוטה שמכינים במקום. בערים את המוצרלה מומלץ לקנות ב-caseificio. אלה חנויות שמוכרות רק מוצר אחד – גבינה.
כמו כן, אפשר ללכת מוקדם בבוקר לשוק דגים שנמצא בעיירת חוף אנדריה ולטעום שרימפס מתוקים בצבע כחול מגליפולי. פשוט לקחת אותם, לנקות מהקליפה ולאכול כמו שהם. בטרנטו תוכלו לראות כיצד מגדלים מולים בים הקטן (אכן כך, בים הקטן, כי בטרנטו ישנם שני ימים).
ללכת לגן חיות Zoo Safari בפזאנו
לא רחוק מאוסטוני נמצא פארק ענק בעל 140 דונם של שטח פראי בשם Fasanolandia Zoo safari. הטיול הזה יעניין לא רק את הילדים, אלא גם מבוגרים.
תוכלו להתארח אצל אריות, נמרים, זברות, ג'ירפות וגורילות, כמובן כאשר אתם נמצאים בתוך רכב. חיות גרות ב-"כלובים" ענקיים ומטיילים באופן חופשי בשטח של הפארק, לכן אל נמרים מומלץ לגשת רק כאשר חלונות של הרכב סגורים. ג'ירפות להיפך כל הזמן מנסות להכניס את הראש לחלון וללקק אותכם עם הלשון הארוכה שלהן. לחיות שלא הולכות לטרוף אותכם, אפשר לגשת גם ללא רכב. בקיצור, לא בהכרח צריך לנסוע לאפריקה על מנת לעשות ספארי.
חוץ מחיות, יש כאן שפע של אטרקציות לילדים: רכבת הרים חדשה Eurofighter, מסלולי שייט בנהרות אפריקיות על קרשים צפים, מסלולי שייט בסירות Rapis, Casa Volante, Nuvola, גלגל ענק ואטרקציות רבות אחרות. בקרבת מקום ישנו פארק המים Aquapark Egnazia.
מחיר של 24 יורו למבוגר בהחלט מצדיק את עצמו. בעלי חיים מתגוררים כאן בתנאים מעולים.
להעביר את הנופש בסלנטו ולחוות רוח של עמים העתיקים שחיו בתקופת "יוון הגדולה"
שמש בסלנטו זורחת כל השנה: ממרינות של מלנדוניו, טורה דל אורסו, סנטה צ'זריאה טרמה, אוטרנטו ועד פורטו צ'זריאו, פורטוסלבג'ו, גליפולי, מדוריה, אשר נמצאים בחוף הים היוני.
במקום הזה היופי בא בשילוב עם אתרים ארכיאולוגים חשובים מתקופת העם האיטלקי העתיק מסאפים וטירות מתקופת קיסר של האימפריה הרומית הקדושה קרל החמישי שנמצאות במונופול, לצ'ה ואוטרנטו. כאשר תסעו בכבישים של פוליה, אולי תראו שלטים שכתוב עליהם "Territorio di Magna Grecia" או יוון הגדולה.
יין הגדולה היא אזור עם מושבות יווניות עתיקות שהוקמו בעת העתיקה (החל ממאה ה-8 לפנה"ס) וכללו שטחים של דרום איטליה, קומה, קפואה, אליאה, טרנט, פרטנופיה, סיבריס, סירקוזה, קרוטון וכו'. לקראת מאה ה-3-2 לפנה"ס שטח זה נכבש ע"י האימפריה הרומית.
הביטוי "Magna Grecia" שהומצא ע"י פילוסופים, היה מסמל שטח מוגבל – מלוקרי (קלבריה) עד טרנטו ובמהשך עד לשאר דרום איטליה ההליניסטית. אזור זה התאכלס במאה ה-7 לפנה"ס בעקבות אדמה פוריה שסייעה בפיתוח חקלאות ומסחר.
אומרים שבאזורים מרוחקים בדרום פוליה עוד נשארו מקומות, בהם מדברים יוונית.
לטייל בערים עתיקות
אפשר להתחיל מפוליאנו א מארה – עיר על הצוק עם נופים עוצרי נשימה. עיירה זו היא מקום הולדתו של דומניקו מודוניו ששר את השיר "Volare". נכון שאתם כבר שרים בראש "Volare, oh, oh, oh. Cantare, oh, oh, oh"? דרך אגב, השיר הזה נקרא גם "nel blu dipinto di blu". נופים שנפתחים בפוליניאנו יפתו אותכם להישאר כאן לנצח.
פוליה הוא אזור ייחודי ואותנטי. לכאן מגיעים במטרה להעביר את הנופש ברוגע, ליהנות מהים, מהשמים, מהאויר הצח ומהטבע.

מאמר נגמר, אך שאלות נשארו?